Tekenen en Schilderen

Als kunstenaar vind ik het leuk om workshops te geven. Ik laat mensen kennis maken met de magie van schilderen en tekenen en reik hierbij "tools" aan waar mensen verder mee kunnen. Workshops heb ik gegeven aan o.a groepen werknemers van de provincie en gemeente Groningen, instellingen en particulieren. Bij mijn workshops bied ik een mix aan van verschillende materialen en technieken zodat iedereen zijn eigen taal kan ontdekken. Er is acylverf, krijt, houtskool en er kan gewerkt worden op doek, paneel en papier.

Samenwerking

Een aantal workshops geef ik samen met collega's; dit geeft mooie synergieen. Mensen met wie ik tot nu toe heb samengewerkt zijn: Titia Struiving, Aly Westerhuis en Kordelia Nitsch.

Wijkmemory

In het Wijkscentrum WIJS geef ik sinds december de workshop Wijkmemory ism Tita Struiving. De workshop is voor mensen in de leeftijd van 8 tot 88 jaar. Bewoners uit de wijk maken op papier met ecoline en krijt zichtbaar wat hun wensen voor de wijk zijn. Er  ontstaat een memoryspel; een kleurig geheel. Na afloop worden de tekenigen verwerkt in een fysiek spel. Dit kan gebruikt worden voor verdere gesprekken die spelenderwijs gevoerd worden:-). 

De Kunstcarrousel

Samen met Aly Westerhuis heb ik een wisselende reeks kunst workshops ontwikkelt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Veel kinderen zijn niet meer gewend te werken met materiaal. Wij geloven in creëren van begin tot eind. Kinderen krijgen zo het hele proces mee en niet kant en klare oplossingen. We werken met materialen zoals verf, karton, klei, schildersdoek, papier, hout en textiel. Zoveel mogenlijk natuurlijke materialen. Ook organiseren we doe-tochten buiten zoals de fotobelevingstocht en de tocht der structuren. Het uitgangspunt van de workshop is de eigenheid, het zelfvertrouwen en plezier. 

We verzorgen ook inhoudelijke lessen op scholen over kunstenaars (bijv Mondiraan).

Daarnaast hebben we een programma ontwikkelt voor medewerkers in de kinderopvang over onze methodiek achter het geven van een enerverende workshop. Hoe houd je het spannend en interactief? Hoe verzorg je een activiteit die staat als een huis? Hoe zet je je eigen kwaliteiten in en laat je "het rondzingen"? Door onze jarenlange samenwerking hebben we veel ervaring op gedaan die we van harte delen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 
Kunst kijken - Kunst maken

Samen met vertaalster en mediëviste Kordelia Nitsch verzorg ik bij voldoende aanmelding en tijd de cursus "Kunst kijken - kunst maken", een reis langs verschillende schilders en hun stijlen, langs stromingen en genres. De cursus begint telkens met een introductielezing met dia's van Kordelia. Daarna gaan de deelnemers aan het werk met een van de thema's uit de lezing  (minimaal 8 personen). Er staan acht ezels klaar.

De cursus vindt plaats in ons lokaal aan de Kranepoort

 

Voor meer informatie kunt u me altijd vrijblijvend mailen of bellen: kittyblum@hotmail.com  /  tel. 06-13247599