Uitleg over Ode aan Lisdodde zie ander kopje.

uit 2007 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Luchtwortels

2023

Ode aan Lisdodde Kunstmaand ameland

2022

Zwanen

2021

Ode aan Hedera (klimop)

2019

Huizen van de ziel

2018

Installatie op natuurbegraafplats in Brabant.

Huizen van de ziel Groepsexpo: Bij Teatime in Echten

2017

  Deze installatie bestaan uit een vijftal besloten huizen. Het zijn elk apart een soort zelfstandige entiteiten die samen een gemeenschap vormen. Elke vorm  herbergt een identiteit met waardes. Je kunt er de vijf wereldgodsdiensten in zien. De zesde, belangrijkste waarde die zichtbaar wordt als alles samen hangt, is de medemenselijkheid.  De zorg voor elkaar, het milieu, de natuur. Waardes worden beschermd en gekoesterd, soms opnieuw ontdekt of herzien. Hoewel hiervoor communicatie over en weer nodig is vind het uiteindelijke veranderingsproces introspectief plaats. Ramen en deuren zijn onzichtbaar. De huizen reizen rond en zijn vanaf 2 juni te zien in Brabant (zie exposities)                                                                                                                         

Ode aan Lisdodde 2017 (zie ook Lisdodde Landart)

2017

De rondreizende installatie: “Ode aan Lisdodde” 2010 - 2017 Het idee erachter is een groep planten die zich verplaatst, overleeft, transformeert, herschikt, gedeeltelijk afsterft en weer ontkiemt. De planten veranderen in formaat, hoogte en kleur, al gelang het seizoen en de omgeving. Aan deze installatie werk ik met tussenpozen sinds 2010. Geldrop was de 14 plek waar ze neerstreken.            

Oor

2008

Voor de expositie Orvelte 2008 maakte ik een beeld van een oor in een boom. Waarom hebben bomen geen oren? Oren die luisteren naar verhalen, oren voor onze gedachten. In ons drukke bestaan, vol van deze wereld, steeds alles verplaatsend, verbouwend, opnieuw ordenend, blijken we soms stil te kunnen staan bij kleine of grotere wonderen. Een boom staat en groeit en besluit opeens om op een bepaalde manier te communiceren met de buitenwereld.

Reflectie

2007

Het thema was reflectie. Mijn vader was destijds erg ziek en had een bijna dood ervaring. Hij zag toen de kleuren in een achthoekige vorm en naar aanleiding daarvan heb ik takken in een 8 hoek geplaatst. Mensen konden er ook in staan als ze dat wilden om het te ervaren. De kleuren geel/oranje en groen hadden een speciale betekenis. Ze vertegenwoordigen het leven en dna.