Galerie

Uitleg over Ode aan Lisdodde zie ander kopje.

uit 2007 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Luchtwortels

Luchtwortels

2023

Ode aan Lisdodde Kunstmaand ameland

Ode aan Lisdodde Kunstmaand ameland

2022

Huizen van de ziel III

Huizen van de ziel III

2021

Dit kunstwerk is twee jaar geleden tentoongesteld. De betekenis was vijf huizen, vijf wereldgodsdiensten en daartussenin als verbindende factor de medemenselijkheid. In de tijd waarin zoveel mensen over de hele wereld zich noodgedwongen fysiek in huis moesten terugtrekken, wilde de ziel naar buiten. Ze kreeg vleugels en vloog de wereld in tegen de angst en als bezweerder van de paniek die veel van ons gevoeld hebben tijdens deze crisis.In samenwerkiing gemaakt met de organisatrice van tentoonstelling.Zij paste het huisje aan met de vleugels.

Zwanen

Zwanen

2021

Ode aan Hedera (klimop)

Ode aan Hedera (klimop)

2019

Huizen van de ziel II

Huizen van de ziel II

2018

Installatie op natuurbegraafplats in Brabant.

Huizen van de ziel Groepsexpo I

Huizen van de ziel Groepsexpo I

2017

  Deze installatie bestaan uit een vijftal besloten huizen. Het zijn elk apart een soort zelfstandige entiteiten die samen een gemeenschap vormen. Elke vorm  herbergt een identiteit met waardes. Je kunt er de vijf wereldgodsdiensten in zien. De zesde, belangrijkste waarde die zichtbaar wordt als alles samen hangt, is de medemenselijkheid.  De zorg voor elkaar, het milieu, de natuur. Waardes worden beschermd en gekoesterd, soms opnieuw ontdekt of herzien. Hoewel hiervoor communicatie over en weer nodig is vind het uiteindelijke veranderingsproces introspectief plaats. Ramen en deuren zijn onzichtbaar. De huizen reizen rond en zijn vanaf 2 juni te zien in Brabant (zie exposities)                                                                                                                         

Ode aan Lisdodde 2017 (zie ook Lisdodde Landart)

Ode aan Lisdodde 2017 (zie ook Lisdodde Landart)

2017

De rondreizende installatie: “Ode aan Lisdodde” 2010 - 2017 Het idee erachter is een groep planten die zich verplaatst, overleeft, transformeert, herschikt, gedeeltelijk afsterft en weer ontkiemt. De planten veranderen in formaat, hoogte en kleur, al gelang het seizoen en de omgeving. Aan deze installatie werk ik met tussenpozen sinds 2010. Geldrop was de 14 plek waar ze neerstreken.            

Oor

Oor

2008

Voor de expositie Orvelte 2008 maakte ik een beeld van een oor in een boom. Waarom hebben bomen geen oren? Oren die luisteren naar verhalen, oren voor onze gedachten. In ons drukke bestaan, vol van deze wereld, steeds alles verplaatsend, verbouwend, opnieuw ordenend, blijken we soms stil te kunnen staan bij kleine of grotere wonderen. Een boom staat en groeit en besluit opeens om op een bepaalde manier te communiceren met de buitenwereld.

Reflectie

Reflectie

2007

Het thema was reflectie. Mijn vader was destijds erg ziek en had een bijna dood ervaring. Hij zag toen de kleuren in een achthoekige vorm en naar aanleiding daarvan heb ik takken in een 8 hoek geplaatst. Mensen konden er ook in staan als ze dat wilden om het te ervaren. De kleuren geel/oranje en groen hadden een speciale betekenis. Ze vertegenwoordigen het leven en dna.